CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT LINK

Considerations To Know About link

Considerations To Know About link

Blog Article

Giriş: Makale hakkında temel bilgilerin verildiği, geçmişte yapılan benzer araştırmalar, tarihçe gibi kısımlardan oluşan bölüme giriş bölümü denir.

Makale yazısında kullanılacak dil ve tarz, makalenin hedeflediği kitle ve konu alanına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak, makalelerin dili sade, anlaşılır ve açık olmalıdır. Yazı tarzı ise ciddi, açıklayıcı ve öğretici olmalıdır.

Makalenin giriş kısmında, savunulan görüş ya da ana tema sergilenir. Bu bölüm, okuyucuya içeriğin ne hakkında olduğunu anlayabileceği özet niteliğinde olmalıdır.

Makale bir düşünceyi kanıtlamayı esas alan edebiyatımızda birçAlright örneği bulunan ve giriş, gelişme ve sonuç olmak üzere three bölümden oluşan gazete çevresinde gelişen bir metin türüdür.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın. Etiketler Makale yazım makale nasıl yazılır makale nasıl yazılır? makale nasıl yazılır kuralları makaleler Giriş bölüm geliş bölüm makale nasıl yazılır örnek makale Kaliteli bir makale nasıl yazılır? nedir Makale Makale nasıl yazılmalıdır? üye olmadan yorum yazmak istiyorum üyeyim giriş yapmak istiyorum iptal

Makalelerde ele alınan düşünce kanıtlanmak zorundayken denemede ele alınan düşüncenin kanıtlanması zorunlu değildir.

Çalıştığınız konuya göre değişse de genel olarak gazete haberlerinin doğrudan kaynak olarak kullanılması çalışmanızı bilimsel anlamda sekteye uğratır. Gazete haberlerinin nasıl kullanılacağının belirlenmesindeki belirleyici nokta çalışmaleızın konusudur. Örnek olarak uluslararası ilişkiler alanında yazılan bir makalede bir devlet başkanının açıklamasının kaynağı olarak bir gazetenin gösterilmesi akademik anlamda herhangi bir sorun teşkil etmez ancak toplumsal sorunlara yönelik objektifliğin link tespit edilemeyeceği haberleri doğrudan kaynak olarak kullanmanız çalışmanızı bilimsel anlamda sıkıntıya sokar. 

Kısaca makale, bir görüşü kanıtlarıyla birlikte savunmak ya da eleştirmek için yazılan düşünce yazılarıdır. Makaleler giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden meydana gelmektedir. Makaleler, bu şablon üzerinde dikkatlice planlanmalıdır. Konudan bahsedilen bölüm makalenin giriş kısmını oluşturur. Giriş kısmında savunulan görüş ya da konu sergilenir.

Metnin anlaşılır olması, okuyucunun konuya ilgisini çekmek ve okuyucuyu bilgiye yönlendirmek için önemlidir. Konu ne olursa olsun, makalede açıklık ve anlaşılırlık ön planda olmalıdır. Sonuçta, okuyucunun makaleyi tamamen anlaması ve bilgiye ulaşması hedeflenmektedir.

Makale bilgilendirici nitelikte bir düşünceyi kanıtlamak için yazıldığı sebebiyle bilimsel verilere yer verilir. Bu yüzden bilimsel metin türlerinin en önemlisi makale çeşidi oluşturur.

Son olarak, kaynak gösterme ve ile ilgili olarak, çalışmalarında başkalarının fikirlerini kullanırken akademik dürüstlüğe dikkat etmek gerekir. Plagiarism, yani bilgi veya fikirlerin başkalarına ait olduğunu belirtmeksizin kullanılması, etik dışı kabul edilir ve sıkı akademik yaptırımlara yol açabilir.

Yazarları bu sebeple tutarlı ve tarafsız olmak zorundadır. Makalenin konusu resim, müzik gibi sanatsal konular içerebilir. Makale için konu alanı oldukça geniştir. Siyasal konular, bilimsel konular, spor konuları, eğitim konuları şeklinde bu listeyi sürdürebiliriz.

1. Başlık: Konunun ilgilileri tarafından okunacak ilk bölümdür. Bu nedenle başlık düzenlenirken kelimeler dikkatle seçilmeli, makalenin içeriğini yansıtan en az sayıda kelime kullanılmalıdır. Uygun bir başlığı olmayan makale, hedef okuyucu kitlesine ulaşmayabilir.

Gazete Makaleleri: Daha çOkay güncel toplumsal ve siyasal konularda yazılır. Türk Edebiyatı derslerinde daha çOkay üzerinde durulan makale türüdür.

Report this page